• 06-44604512

Praktijk in Harderwijk

Agnes van Gent houdt praktijk in Hierden, gelegen nabij Harderwijk.

Sinds 1991 is Agnes werkzaam in de gezondheidszorg. Zij is in 2006 afgestudeerd als Mesoloog en in 2015 als Orthomoleculair Therapeut.

“In 2001 heb ik voor de vijfjarige studie Mesologie gekozen, omdat ik onder meer bij veel kinderen chronische klachten zag waarvoor de reguliere gezondheidszorg ontoereikende behandelingen biedt. Dit varieert van chronische verkoudheden tot oorontstekingen, astma, longontstekingen, keelontstekingen, vergrote amandelen, slecht slapen, etcetera. De reguliere geneeskunde kent veelal symptoombestrijding (buisjes zetten, amandelen knippen). Bij de een helpt dit, bij de ander niet. Waar meestal niet naar gekeken wordt zijn de omgevingsfactoren en de invloed van voeding.

Bij veel kwalen bij volwassenen blijkt dit ook vaak het geval, zoals maag/darmproblemen, eczeem, etcetera. Het symptoom wordt bestreden, maar naar de onderliggende oorzaak wordt niet gezocht, noch aangepakt. Met het gevolg dat men ‘leert leven’ met de kwaal. Vooral de combinatie die de Mesologie zoekt in reguliere en alternatieve geneeswijzen maakt de aanpak voor mij betrouwbaar en oplossingsgericht. Dit heb ik in veel behandelingenn ervaren.

Voor de duidelijkheid: de Mesologie is geen wondermiddel dat altijd en alleen maar succes heeft. Het menselijk lichaam is uniek en dat geldt ook voor de ontwikkeling van ziekten in het lichaam. Of volgens een oud gezegde: de mens wikt, maar God beschikt. De multidisciplinaire aanpak van Mesologie maakt wel dat u een breed georiënteerde behandeling krijgt, die uitvoerig onderzoek als basis heeft en de klacht bij de oorzaak aanpakt.”

“Zelf heb ik een christelijke levensovertuiging en ga ik uit van het mensbeeld zoals de Bijbel erover spreekt, namelijk dat we een eenheid zijn van ziel, geest en lichaam. Vanuit deze basisgedachte kijk ik ook naar de holistische visie die de Mesologie heeft ontwikkeld om de mens als geheel te bezien en de mens vanuit de natuurlijke kenmerken van het lichaam te behandelen. In de Bijbel is veel te vinden over gezondheid en voeding, ziekte en genezing, wat bruikbaar kan zijn bij onze levensgewoonten.”

Email: info@drielandenmesologie.nl
Telefoon: 06-44 60 4512

Praktijk Harderwijk
Drielanden Mesologie
Lageweg 54
3849 PE Hierden

Leave a Comment

Betting site http://cbetting.co.uk more info for Coral Offers